Informatie

1) Om de prijzen van de verschillende makelaars voor een taxatie van de woning te vergelijken vult u de vergelijkingmodule in. U geeft de geschatte waarde op en de 4 cijfers van de postcode van de te taxeren woning. Direct vindt u de goedkoopste Makelaar/Taxateur voor uw taxatie. Het tarief wordt vergeleken INCLUSIEF alle bijkomende kosten (bijv. verschotten, kadasterkosten etc.) én INCLUSIEF 21% BTW. Eventuele gemeentelijke legeskosten worden aan u één op één doorberekend.

2) Nadat voor u de goedkoopste Makelaar/Taxateur is gevonden verstuurt u direct het volledig ingevulde aanvraagformulier naar deze Makelaar/Taxateur.

3) De door u uitgekozen Makelaar/Taxateur neemt uiterlijk binnen één werkdag telefonisch contact met u op om een afspraak voor de taxatie te maken. In het geval, dat u een woning heeft aangekocht zal de Makelaar/Taxateur contact opnemen met de verkoper en/of de verkopend makelaar.

4) De Makelaar/Taxateur komt op de afgesproken datum en tijdstip om de woning te taxeren.

5) Voor een Gevalideerd taxatierapport geldt: Het door de taxateur opgestelde taxatierapport dient eerst gecontroleerd en gevalideerd te worden door een Extern Validatie Instituut. De door het Extern Validatie Instituut gecontroleerde en akkoord bevonden taxatie wordt geregistreerd in een centrale database en is door alle betrokkenen in te zien. U ontvangt de inlogcode hiervoor van de taxateur en kunt het rapport downloaden.
Voor een Niet-Gevalideerd taxatierapport geldt: Uiterlijk binnen vier werkdagen na het taxeren van de woning zal de Makelaar/Taxateur het complete taxatierapport aan u toesturen. U ontvangt één origineel exemplaar en één kopie exemplaar.

Garanties

1) Alle Makelaars/Taxateurs via Goedkoopste Taxatie zijn aangesloten bij één van de branche-organisaties t.w. NVM, VastgoedPRO of VBO.

2) Alle Makelaars/Taxateurs via Goedkoopste Taxatie staan ingeschreven in minimaal één van de officiéle taxateurregisters t.w. Stichting Vastgoed Cert - Kamer Wonen/KMB (voorheen Crmt) of SCVM. Alle Makelaars/Taxateurs voldoen aan alle strenge kwaliteitseisen en acceptatie-eisen.

3) Het taxatierapport via Goedkoopste Taxatie voldoet altijd aan de eisen van het laatst uitgegeven model taxatierapport financiering woonruimte. Dit is vastgesteld door het Contactorgaan Hypothecair Financiers (CHF), de Nederlandse Vereniging van Makelaars in Onroerende Goederen en Vastgoeddeskundigen (NVM), VastgoedPRO, de Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed (VBO).

4) De Makelaar/Taxateur via Goedkoopste Taxatie is altijd plaatselijk goed bekend.

5) Standaard taxeert de Makelaar/Taxateur via Goedkoopste Taxatie binnen een straal van maximaal 20 km vanaf het taxatiekantoor. In vier grote steden - Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht - geldt een maximum straal van 10 km. Daarnaast geldt in de provincies Groningen, Friesland en Zeeland alsmede de Waddeneilanden een maximum straal van 30 km. Elke taxateur taxeert uitsluitend in het toegestane, vastgestelde werkgebied.

6) Een taxatierapport via Goedkoopste Taxatie voldoet altijd 100% aan de standaard eisen van Nederlandse hypotheekverstrekkers en wordt door elke bank c.q. hypotheekverstrekker geaccepteerd.

Wie zijn wij

Goedkoopste Taxatie is een onafhankelijk initiatief van Rednas Marketing.

Goedkoopste Taxatie is een taxatietarief vergelijkingsite in héél Nederland!

En voor u een gemakkelijke manier om het taxatietarief van Makelaars/Taxateurs met elkaar te vergelijken, zodat u uw goedkoopste taxatierapport eenvoudig kunt aanvragen.

Goedkoopste Taxatie heeft zelf géén Makelaars/Taxateurs in dienst.

Wij vergelijken voor u absoluut onafhankelijk!!

Uiteraard controleren wij regelmatig de kwaliteit en de deskundigheid van de aangemelde Makelaars/Taxateurs.